Minta-ötletek

A szalaghímzés során különböző alapöltéseket kombinálva végtelen sok mintát készíthetsz el.   Ezen az oldalon csupán ötleteket adok a hímzés elkezdéséhez.

A minták bemutatásakor mindig leírom majd az általam használt fonalak szélességét és mennyiségét, valamit a kész munka méreteit.  Alapanyagból mindig érdemes kicsit nagyobbat szabni a minta elkezdése előtt, mert azt könnyebb a rámában kifeszíteni.

Jöjjenek tehát a minta-ötletek:

A képekre, vagy a szövegben lévő linkekre kattintva megtalálod a mintakép részletes leírását.
(A leírások csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára érhető el)

Margaréták egyszerűen - szalaghímzés Ezeket a mutatós margarétákat Te is hamar elkészítheted.  Mindössze négy egyszerű alapöltés-tipust kell a hímzés során használni ahhoz, hogy ilyen eredményt kapj.
Fehér szalagokkal hímzett bordó zsákocska ilyen mutatós ajándékot is készíthetsz, de díszítheted akár a ruháidat is.A Bordó zsákocska elkészítési leírását itt találod.
Sárga szalagvirágos miniterítő Mindössze egyetlen öltésfajtát kell alkalmaznod ahhoz, hogy ez az organzavirágos miniterítő elkészülhessen.
Szalagtulipánokból hímzett képeslap Lehet névnap, születésnap, vagy más ünnepi alkalom, egy ilyen tulipános képeslappal bárkinek meglepetést szerezhetsz.  Az elkészítéséhez pedig mindössze fél órára van szükséged.
Egy cserépnyi lila írisz szalagokból Az egyszerű, ám mégis mutatós öltéseket tartalmazó íriszek minden évszakban jól mutatnak.  A gombként felvarrt cserép nagyban megkönnyíti a minta elkészítését.
Fűzött szalagrózsákkal hímzett képeslap Ez az elegáns fűzött szalagrózsák sorozatából álló képeslap szolgálhat üdvözlő kártyaként, de megállja a helyét egy-egy ajándék kísérőjeként is.
Fűzött szalagrózsákkal készült szalaghímzett rózsabokor A fűzött szalagrózsa-bokor dísze lehet nappalinak, hálószobának egyaránt.
Szalaghímzéssel készült karácsonyfa ajándékokkal Karácsonyig még elkészülhet ez az egyszerű öltésekből álló karácsonyfa ajándékokkal, amit gyöngyökkel díszítettem.
Szintén a Karácsonyi készülődés közben készült ez a Karácsonyi koszorú, amit anélkül is el lehet készíteni, hogy a szalagot az alapanyag egyik oldaláról a másikra kellene húzni.
Szalaghímzéssel készülő hóvirág A tél közepén tavaszt idéz ez az egyszerű hóvirág.  Hímezz te is egy “tavasz hírnökét” és meglátod, a napod máris mosolygósabb lesz.
Zamatos eprek szalaghímzéssel Tavasz elmúltával és a nyár közeledtével érnek a zamatos eprek.  A kedvenc gyümölcsöm ihlette az Ízletes eprek képet. Hímezd ki Te is.
Virágos minta2_szh Ez a vidám nyári virágos, pillangós doboztető már több féle szalagöltés kombinációja.

A leírásást a nyári doboztetó pillangóval-ra kattintva érheted el.

Fűzött szalagrózsákkal készült doboz A szalagrózsákkal díszített dobozt egyszerű elkészíteni, akár a gyerekek is meglephetik vele a Nagyit Anyák napjára.

(A 6 éves lányom remekül tudja ezt az öltést készíteni)

A leírásást a mutatós rózsás szív-dobozká-ra kattintva érheted el.

A Te véleményedet is várom a blogban.