Huroköltés

Ennek a nagyon egyszerű, bár türelmet igénylő ölésnek a bemutatása azért az egyik kedvencem, mert azonnali, egyszerű eredményeket is be tudok mutatni pár öltés elkészítésével.  Figyelj csak!

A hímzés hátuljáról szúrd fel a tűt a munka színére, majd a szalagot egy pálca vagy a tű fokának segítségével szépen igazítsd el.

A szalag mellé közvetlenül szúrd le a tűt a minta hátoldala felé, majd egy rúd segítségével készíts belőle egy hurkot. A rúd azért szükséges, mert megfelelő távolságban tartja a hurkokat az anyagtól.  Ennél az öltésnél általában úgy szép az öltés, ha a hurkok egyenletes nagyságúak.

A hurok elkészülte után a következő öltés kezdetekor vigyázz arra, hogy a kész hurkot már ne húzd tovább.  Közel azonos pontokból kiindulva készített huroköltésekből 5-6-8 szirom készülhet el, ezzel az öltéssel formálva a virágok szirmait.  S bár a szirmok önmagukban is szépen mutatnak, készítsd néhány francia csomóval a virág közepére fonallal pár pontnyi virágport, s máris hangsúlyosabb lesz a virágod.

Ezzel az öltéssel tehát elkészítheted első térben is kiemelkedő virágodat.  A következő öltéssel a körülötte lévő apróbb virágok megformálását mutatom be.  Pihenés képpen a magas egyenes öltés következik, ami ettől kicsit egyszerűbb.

A Te véleményedet is várom a blogban.