Csavart letűzött szalagöltés

Az előző oldalon bemutatott Japán szalagöltés csavart változatát ismerheted most meg.  A csavarás térbelibbé teszi ezt az öltést a Japán szalagöltéshez képest, a szalag letűzése pedig stabilabbá, határozottabbá teszi a csavart egyenes öltéshez képest.

Ez a szalaghímzés-öltés is nagyon sok mintához, levelekhez, szirmokhoz, díszítéshez használható a különböző formák elkészítése során.

Az alapanyag hátoldaláról hozd fel a szalagoz az anyag színére, majd egy páca vagy a tű fokának segítségével igazítsd el szépen a szalagot a textilen.

A kifeszített szalagot megcsavarva úgy tűzd le a kívánt hosszúságban, hogy a szalagon is átmenjen a tű, miközben a hímzés hátoldalára tolod.

Az áthúzott szalagot annyira feszítsd meg a hímzés hátoldalán, hogy a szalagon keletkezett csomó ne ugorjon át a hímzés visszájára.  A következő öltéselkezdésekor is ügyelj arra, hogy a hátoldalon feszülő szalag nehogy áthúzza  a keletkezett csomót a túloldalra.

A különböző szélességű szalagokból különböző hatás érhető el a csavart letűzött öltés készítésekor, így egy egy minta elkészítése előtt érdemes kipóbálni, melyik szélességű szalag illik leginkább a készülő  műhöz.

A következő oldalon egy olyan öltés bemutatását olvashatod, mi ugyan egyszerű, de egyenletesre elkészíteni már nagyobb törelmet igényel, mint azeddigi öltések bármelyike.  Kattints ide a huroköltés elkészítési leírásához!

A Te véleményedet is várom a blogban.