Bújtatott egyenes szalagöltés

Növények látványosabb száraihoz, vagy fa törzsének kihangsúlyozásához egyaránt használható ez az egyszerű öltésfajta.

Bújtatott egyenes szalagöltés leírása Bújtatott egyenes szalagöltés leírása

A szalagot a mintának megfelelő irányban egyenletes távolságokban vezesd a textil felé, majd alá. Ügyelj arra, hogy a szalag ne tekeredjen sem a minta elején, sem a minta hátulján. A szalag bújtatását a minta fonákán kell elkezdeni és a mint színén kell befejezni. Amikor a megfelelő helyen a szalag a minta színére kerül, a látható szalagok alatt a tű fokával előre a szalagot a szalag alatt dugd át. Az egyes fűzések után mindig igazítsd meg a szalagot.

Bújtatott egyenes szalagöltés leírása Bújtatott egyenes szalagöltés leírása

Amikor az összes bújtatással elkészülsz, vezesd a fonalat a minta fonákára és már készen is vagy az öltéssel.

Ezt az öltést készítheted két különböző színű fonalból is, így a növény szára még életszerűbbé válhat. Itt is igaz, mint a többi szalagöltés esetében, hogy a különféle szalagokkal érdemes kísérletezni, figyelni, melyikkel milyen hatás érhető él.

Bújtatott egyenes szalagöltés leírása

A következő oldalon a halszálka-öltést mutatom be.  Kattints ide, hogy Te is megismerkedj vele!

4 hozzászólás

 1. csengo01@pr.hu:

  Szia Eszter!Nagyon örülök,hogy végre valaki izléses dolgokat oszt meg másokkal.Nagyon szépek a munkáid csak gratulálni tudok hozzá.Jó magam is űzöm ezt a hobbit,de a plána ,hogy a munkámban is nagyon tudom kamatoztatni.Nagyon szeretem varrni,de mellette még foltvarrást is készítem.Az oldalamon /www.patchworklap.extra.hu/megnézheted.Ha ezzel kapcsolatban tudok neked segíteni,nagyon szívesen. Csengő Miklósné -Kriszta/vagyok,egy négy gyerekes anyuka ,most már dolgozom,de közben divatszabóságot is csinálom.Szerencsen töltöm a napjaimat,ott a munkahelyem de Sárospatakon élek.Mégegyszer csak gratulálni tudok.Minden jót,és kívánom ,hogy a jövőben is ilyen sikeres legyél.Minden jót neked

 2. kantormar:

  Kedves Eszter! Nagyon tetszenek a munkáid.Szeretném én is megtanúlni a szalaghímzést. Remélem segítségeddel sikerül.Majd jelentkezem ha silerült. Marcsi.

 3. schoneva:

  Szia! Járok foltvarrásra mint kezdő,nagyon sok szép dolgot tanultam. Következő alkalomkor a szalaghímzést fogjuk tanulni.Nagyon szépek a munkáid. Remélem én is megfogom tanulni. Éva

 4. beresgaborne:

  Szia!
  Örülök hogy ide találtam. Nagyon köszönöm a részletes leírást.Tehát a megvásárolt alapot be kell avatni kb milyen hőfokon.? Még csak a beszerzési szinten vagyok. De meg akarom tanulni.
  Biztos lesz még kérdésem menet közben.Szeretném majd a segítséget kérni.
  Üdv- Piroska

Üzenet: