Belső fűzött szirom

A szalaggal készült virágokat nagyon sokféle módon lehet elkészíteni.  Most azt mutatom be, miként lehet a belső szirmokat hangsúlyozni.

Belső fűzött szirom elkészítése - szalaghímzéssel Belső fűzött szirom elkészítése - szalaghímzéssel

A minta színére egy jól rögzített fonallal szúrd fel a tűt. Azonos távolságokban ügyelve arra, ahogy a szalagok ne tekeredjenek, fűzd fel a keskeny szalagot.

Belső fűzött szirom elkészítése - szalaghímzéssel

Rögzítsd abban a pontban a szalagot, ahol eredetileg a fonalat a munka színére hoztad, és már el is készült a fűzött belső szirom. Ezt “körítheted” különböző öltésekkel, de a hatás megmarad olyannak, mintha nem is lenne rögzítve a szalag.   Én néhány japán szalagöltéssel és francia csomóval készítettem a körítést:

Belső fűzött szirom elkészítése - szalaghímzéssel

A következő oldalon egy újabb öltést tanulhatsz meg.

17 hozzászólás

 1. Businé Magdi:

  Kedves Eszter!
  Köszönöm, hogy felhivtad a figyelmemet az újabb mintáidra. Különösen a fűzött szirom inditotta el a fantáziámat.Újabb virág variációkat lehet majd csinálni vele.
  Gratulálok a kiállitásodhoz! Ha tudok, megpróbálok eljutni rá.
  üdvözlettel: Magdi

 2. Papp Józsefné:

  Kedves Eszter!
  Nagyon tetszett az újabb virágvariációd, most éppen zsebkendőtartót készülök varrni, azon kipróbálom. Ha készen leszek vele, küldök fotót. Gratulálok a kiállításodhoz.
  Üdvözlettel: Pappné Erzsike

 3. M. I. Eszter:

  Próbálgassátok, kísérletezzetek vele, szerintem nagyon sok lehetőség van ebben az ölésben (is).

  M.I.Eszter

 4. szendroerzsi:

  Rendkivül szép és érdekes technika. Már én is csináltam rózsát. Azt hiszem első nekifutásnak jó lett

 5. Zsuzsanna:

  Kedves Eszter!
  Gyönyörűek a munkáid, gratulálok.
  Én varrónő vagyok, de azt hiszem dísziteni fogom munkáimat szalaghímzéssel, nagyon ötletes és szép.
  Köszönöm a bemutatót.

 6. Bozóki Ferencné:

  Kedves Eszter!

  Pár éve volt egy újság aminek Foltvarázs volt a címe.
  Sajnos nagyon hirtelen megszűnt a lap, pár hónapon keresztül sikerült megvennem. Sokat tanultam belőle, a szalaghímzésről már ott is olvastam. Szépek a munkáid gratulálok.

 7. M. I. Eszter:

  Köszönöm.

  M.I.Eszter

 8. vitarisendrene:

  Kedves Eszter
  Igazad van, messze még a karácsony napokban számolva, de én még is félek, hogy nem készülök el minden általam eltervezett munkával. Tavaly 13 ajándékot készítettem és most sem lesz kevesebb. Szóval igyekeznem kell. Félre a lustálkodással /csak ne lenne ilyen meleg /. Most a keresztszemessel próbálkozom… ha sikerül, megpróbálom újra a szalaghímzést is. A jövő héten lesz egy foltmunka tábor Karcagon, elmegyek és próbálok nagyon figyelni. Ez egyben a nyaralás is. Üdvözlök minden kedves foltmunkást,, mindenkinek azt kívánom, hogy legyen sok sikerélményük. Én minden kis darabnak nagyon örülök.
  Megyek szorgoskodni.
  Emy

 9. M. I. Eszter:

  Kedves Emy,

  A Karácsony minden évben legalább két héttel hamarabb érkezik, mint amit szeretnék. Végül azért minden elkészül – vagy tolódik a következő évre…
  Sokm sikert a keresztszemeshez, biztosan menni fog. Nekem a keresztszemes a gyökér, azzal tudok pihenni.
  A szalaghímzés kicsit más, jobban lehet vele haladni, látványosabb, és nem is annyira közismert technika, de nem nehezebb, csak más.

  A Karcagi tábor miatt irigykedem is egy kicsit, de most be kell fejezzek még hímzős dolgokat, és bevallom most ebben a melegben – és viharban – jobb szeretek a saját kuckómban lenni.

  A sikerélmény bizony fontos. Nem csak a foltmunkában, de minden kreítv tevékenységben, de még a házimunkában is. Sok sikert és jó szórakozást kívánok.
  (És várom az első szalaghímzésed fotóját. :D )

  M.I.Eszter

 10. szabokati51@freemail.hu:

  Kedves Eszter !

  Most ismerkedtem meg a szalaghímzéssel és nagyon beleszerettem. Nagyon nagy segítség
  számomra a te érthető, részletes leírásaid.nagyon köszönöm . Próbálgatom az öltéseket ,ha belejövök megpróbálkozom kép készítésével is . Szépek a munkáid , gratulálok!
  További jó munkát , sok kreatív ötletet kívánok.

 11. Z.Karovszky:

  Kedves Eszter!
  Nagyon szépek a munkáid így nekem is kedvem támadt hímezni. Nagy örömmel készítem a rózsákat, mivel a kedvenc virágom. A változatos öltéseket is gyakorlom. Már alakul. Nagyon tetszik. További jó munkát kívánok.

 12. anyoka:

  Kedves Eszter!

  Nagyon szépen köszönöm a segitségedet. Már rég óta foglalkoztatott ennek a technikának a kipróbálása. Akiktől érdeklődtem a megvalósitás menetéről, olyan komplikált válaszokat adtak, hogy elment a kedvem az egésztől.
  Eddig!
  Mert most bizonyára sok Mindenkinek szerzek örömet ilyen szalghímzéssel készült ajándékaimmal.

  Még 1x hálásan köszönöm :-)

  További sok sikert a munkádhoz!

  Szerettel ölel egy Anyóka

 13. pirglterez:

  Nagyon megtetszett ez a technika, ki fogom próbálni, de már most biztos vagyok benne hogy szeretni fogom. Nagyon jók a leírások, érthetően elmagyarázod az öltéseket, köszi :)

 14. bozoeszter:

  T Eszter. Szeretném megpróbálni a szalag hímzést nagyon tetszik. Már kérdeztem hogy a mintát honnan lehet beszerezni pl. a rózsacsokor esetleg nyomott mintát lehet kapni ,.elolvastam a leírásokat de nem igazán értem ha látnák egy mintát varrás előtt és úgy a leírást talán boldogulnék vele. Köszönöm: Eszter

 15. proksa gyöngyi:

  Kedves Eszter! Nagyon szépek a munkáid. Sikerült a leírásaid alapján megtanulnom a szalaghímzést. Én csak itt a neten láttam először. Most már elég sok van belőle. Nem tudod véletlenül hol lehetne értékesíteni? Köszönöm. Üdv: Gyöngyi

 16. GBMarika:

  Kedves Eszter!
  Én csak most ismerkedtem az alap lépésekkel. Annyira érthetően írtál le és mutattál be minden mozdulatot,hogy a kezdők is megértik.Köszönöm és gratulálok.
  Remélem sokszor találkozunk ezen az oldalon és nekem is sikerül ilyen gyönyörűségeket alkotnom.
  Üdv.Marika

 17. Berze Viola:

  Kedves Eszter!66 évesen kezdtem el tanulni a leírások és interneten keresztül a szalaghímzést.Sok a technikai tanulni valóm.Nekem az anyag kiválasztása nehéz…..valamelyiken nem megy át a szalag.De keresgélek.A mintákat még magam rajzolom.Egyszerűen varrhatók.Remélem sok szép képet tudok majd készíteni.üdvözlet Viola

Üzenet: