Szalagok és fonalak

A szalagok a szalaghímzés legfontosabb alapanyagai. Nagyon sok fajta anyagú, színű, mintázatú és szélességű szalag áll ma már a szalaggal hímezni vágyók rendelkezésére.

Akár selyem, akár szatén vagy más dekor-szalagot esetleg pamutszalagot választasz, egyedi mintákat tudsz készíteni szinte bármelyikből- A selyemszalagok természetes anyaguknál fogva alkalmasak a festésre, így akár a hímzés elkezdése előtt, akár utána magad választhatod meg a minta színét.

Bármilyen szélességű szalag alkalmas a mintákhoz, csak a megfelelő alapanyagot és mintát kell a szalag vastagságához alakítani. Ne feledd, hogy a szalagok sokkal nagyobb területet takarnak le az alapanyagból, mint a hagyományos hímzések bármelyike, így a hímzett darab sokkal látványosabban készül, mintha azt valamilyen másik hímzési technikával készítenéd.

Mivel a szalagokat nagyon sok gyárban készítik, ezért azok színkódjai szinte egyik esetben sem egyeznek a másik gyár által használt kódokkal. Azonban pont a több gyártó széles termékskálája garantálja a színek és a minták sokszínűségét, valamint a szalagszélességek nagy választékát.

Fonalakat a szalaghímzés során legtöbbször a szalagok rögzítéséhez, vagy a szalagok kihangsúlyozásához használhatod. A különböző kiegészítő díszítések (gombok, gyöngyök, flitterek) is általában fonalakkal és nem szalagokkal kerülnek a mintára rögzítésre. Persze vannak olyan minták is, amelyekben a szalagok mellett hímzőfonallal készített hímzések is találhatóak.

. . .

A fonalakon, szalagokon és az alapanyagokon kívül a szalaghímzés során több más eszközre és kellékre is szükséged lehet a mutatós képek elkészítése során. A három legfontosabb kellék a megfelelő , hímzőkeret és olló.

A Te véleményedet is várom a blogban.