Rózsás doboz leírása

Néhány napja egy kis versike motoszkál a fejemben.  Még Farsangkor mondogatták az oviban Panna lányom csoportjában, és két sora maradt meg a fejemben. “Tavaszodik kék az ég, meleg a napsugár…”.  Az eredeti vers így hangzik:

“Ég a kisze, lánggal ég,
Bodor füstje felszáll.
Tavaszodik, kék az ég,
Meleg a napsugár.
Mire füstje eloszlik,
A hideg köd szétfoszlik,
Egész kitavaszodik …”

Bár most, ha kinézek az ablakon esik az eső – naná, hisz tegnap mostuk le a kocsit – azonban egész héten olyan szép tavaszias idő volt, hogy alig jöttünk be a lakásba.   Gondoltam előkeresem a rég megígért dolgokat, és ezt a dobozt sikerült előszednem a szekrényből.  Az ilyen borús napok hangulatát igazán fel tudja dobni az egyszerűen elkészíthető dobozka.  Sőt, a Húsvéti készülődés közepette még lehet, hogy a gyerekeket is rá lehet venni arra, hogy készítsen egy-két ilyen fűzött rózsát.   A gyöngyökkel pedig “harmatcseppeket” varázsolhatunk a rózsák közé.

A doboz elkészítési leírását feltettem a minta-ötletek közé, de ezen a linken is elérheted:   Fűzött szalagrózsás dobozka

A “Ti hímeztétek” oldalon is találsz néhány újdonságot.

A fűzögetéshez jó munkát, kellemes időtöltést kívánok!

.

M.I.Eszter

3 hozzászólás

 1. incimama:

  Kedves Eszter!

  Igazából nem hozzászólni akarok, hanem egy dolgot szeretnék megtudni. Csodálója és most már művelője is vagyok a szalaghímzésnek. Már van két munkám, és szeretnék többet is készíteni. Láttam nagyon sok szép munkát a net-en. Sok esetben azzal találkozok hogy a szalagok átmeneti színnel rendelkeznek, vagyis egy szalagon belül több árnyalat jelenik meg. Kerestem ilyen szalagot, de nem találok. Valaki azt mondta, hogy festeni kell. Arra vagyok kíváncsi, hogy ezt hogy kell csinálni. Légy szíves adj már nekem tanácsot ez ügyben.
  Köszönettel
  N.I.

 2. 2700 foldvari:

  Kedves Eszter. nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. csak most fedeztem fel ezt a himzési eljárást egy külföldi hölgy honlapján. és igy eljutottam több török,jordán, spanyol emberekhez, akik ezt magas fokon művelik. tehát szeretném megköszönni neked, hogy végre magyar nyelvű honlapon is csodálhatom ezt a remek himzést. most szeretném megpróbálni, folyamatban van az anyagok beszerzése. és mindezt Neked köszönhetem. szeretném megkérdezni, könyv alakban nem adtad ki még? mert ha igen biztos megvenném. mégegyszer köszönöm Neked. egy 68 éves nyugdijas

 3. Mamuska68:

  Kedves Eszter!
  szeretném megkérdezni, hogy másfajta rózsát is lehet-e csinálni? Én láttam egy gyönyörű mintát, olyat szeretnék csinálni, de nem tudom hogyan lehetne?Ott magasabbak a rózsák, és hullámos a szélük. Nem tudom, hogy tudnám Neked elküldeni a képet? A Facebookon fent vagy?

Üzenet: