A tavasz hírnöke

Hóvirág szalaghímzés mintaIgaz, még csak január közepe van, de biztosan sokan vágyunk már egy meleg, simogató tavaszi napsütésre.  Tudom, hogy a tavasz még messze van, de úgy tartják, hogy a meleg idő első hírnöke a hóvirág.  Nos ez a picike virág lassan már kidugja a fejét a földből, és ha benézel a minta-ötletek közé Te is kihímezeheted akár percek alatt a derűt hozó hóvirágot.

És azért, hogy még inkább kedvet kapj a szalagok felkutatására, amik a fiók, vagy a varródoboz mélyén rejtőznek, a szalaghímzés alapöltései közé is két újabb leírás került. Nézz be oda is!

Nagyon örülök annak, hogy egyre több rendszeres látogatója van ennek az oldalnak, és örömmel nyitom meg azokat az e-maileket is, amit a Ti hímeztétek oldalra küldött képeket tartalmazzák.  Remélem, a képek beküldői is legalább annyire büszkék a munkájukra, mint amennyire én vagyok az elkészült műveikre.

Te kipróbáltad már a szalaghímzést?  Ha még nem tetted következő hetek hosszú estéinek egyikén akár Te is belekezdhetsz, s meglátod, nagyon látványos eredményeket lehet elérni akár már néhány perca latt is.

Mondd el, Te melyik öltést tartod nehéznek, és melyiket könnyűnek! S számolj be arról is, ha ezt a kis hóvirágot elkészíted!

M.I.Eszter

4 hozzászólás

 1. Andrea:

  Kedves Eszter!

  Nagyon örültem az oldaladnak.Karácsonyra kaptam meg a szalaghímzés ábécéje. c.könyvet,ami szinte elvarázsolt-most meg ez az oldal!!!
  Jó,hogy lépésről lépésre lehet haladni,és a kérdéseimre is azonnal válasz találhatok!
  Most csak azt szeretném megtudni,h a könyvben szerepel a koloniál csomó,de nem tudom az nálad milyen elnevezéssel “fut”-bevallom nem tudtam a könyv alapján megcsinálni…
  Köszönöm a segítségedet előre is-nagyon szép téli napokat az öltögetéshez!
  Üdvözlettel:Andrea

 2. M. I. Eszter:

  Kedves Andrea!

  A koloniál csomó még nincs az oldalon. Csak a francia csomó.
  De akkor majd készítek arra is leírást hamarosan.

  M.I.Eszter

 3. Pettyem:

  Kedves Eszter!

  Először is szeretnék gratulálni az oldaladhoz! A kérdésem az lenne hozzád hogy a fent említett könyvön kívül hol lehetne beszerezni még könyvet újságot természetesen nem csak magyar nyelven. Segítségedet előre is köszönöm!
  Gyakori látogatója leszek az oldaladnak.

  üdvözlettel: Erika

 4. M. I. Eszter:

  Szia Pettyem,

  A könyveimet különféle vásárokon vásároltam. Valószínű az Amazon.com-on is lehet ilyet találni “silk ribbon embroidery” kulcsszóra. Én legalábbis az angol változatot értem. :)

  Újságban még csak Ausztrál magazinban láttam hasonlót, addig még nem merészkedtem, hogy meg is rendeljem.

  Remélem, tudtam segíteni.
  M.I.Eszter

Üzenet: