Nyakunkon a Karácsony?

Karácsony koszorú szalaghímzésselLassan tényleg a nyakunkon a Karácsony.  Persze december utolsó napjaiban nem a “nyakunkon a Karácsony” érzésünk lesz remélhetőleg, de szinte biztos vagyok abban, hogy sokunknak hosszú még a teendő-listája, amit Karácsony estig el kellene végeznünk.

Az én listámon is több dolog van, mint amennyit képes leszek addig megvalósítani, de reménykedem abban, hogy semmi fontos nem marad ki az életünkből egy ki nem húzott, vagy el nem végzett lista-tétel miatt.  Attól, hogy nem biztos, hogy minden ablak frissen pucolt lesz (a felén már túl vagyok), vagy esetleg egyel kevesebb fogás lesz az asztalon, semmivel sem lesz kevesebb az  Ünnep.  Az a  fontos, hogy a család együtt legyen, örüljünk egymásnak, és valami meglepetést mindenki találjon a fa alatt is.  (Mivel lepjem meg a kedvenc Páromat?)

Azonban ha szereted saját készítésű dolgokkal meglepni a szeretteidet, most még egy ötletet szeretnék adni arra, hogyan készíts gyorsan mutatós ajándékot, dekorációt.  Amit ezen a képen látsz, azt nagyon hamar el lehet készíteni.  A hímzéssel, béleléssel tűzéssel együtt kb két óra alatt elkészíthető.

A szalaghímzés leírását a Karácsonyi koszorú oldalon találod, és a hozzá szükséges mindössze két szalaghímzés-öltés leírásait is feltöltöttem az alapöltések közé.

Te hogy állsz a Karácsonyi készülődéssel?  Elkészültek már az ajándékaid?  Vagy Te is hagysz egy-két dolgot az utolsó pillanatra?

Mondd el a véleményed most!

M.i.Eszter

2 hozzászólás

 1. marianp:

  Szia Eszter!
  Nagyon szép és nagyon ötletes a karácsonyi koszorúd! Olvastam az anyagokat, amit használtál, kérlek, írd meg, hogy festett selyemszalagot hol sikerült beszerezned.
  Szia, Marianna

 2. M. I. Eszter:

  Szia Marianp,
  A leírásban szereplő festett selyem nem a szalagokra, hanem a hímzés alapanyagára vonatkozik.
  A használt szalagok pedig szinte minden rövidáruboltban kapható szélesebb szatén és organza szalagok.
  Üdv.
  M.I.Eszter

Üzenet: