Karácsony előtt

Karácsonyfa szalaghímzésselRégen írtam ide, aminek a Karácsonyi előkészületek és a Foltvarázs megszületése volt az oka.  Hamarosan újabb alapöltésekkel jelentkezem, de már felkerült a mintaötletek közé az első karácsonyi kép is.   A második ünnepi képem még félkész állapotban várja a hét végi befejezést.  Remélem sok más teendő mellett arra  is jut majd egy kevés időm.

Nagy örömömre szolgált, hogy nagyon sokan vagytok kíváncsiak arra, mikor kerülnek újdonságok a honlapra, és annak is örülök, hogy sokan dícsértétek ezt a lapot.  Remélem, a későbbiekben sem okozok majd csalódást.

Te készülsz már a Karácsonyra?  Készítesz egyedi lapokat, ajándékokat? Jobban szereted a saját magad által készített ajándékokkal meglepni a szeretteidet, vagy inkébb vásárolsz erre az alkalomra?

M.I.Eszter

14 hozzászólás

 1. Silerika:

  Nagyon jó ötlet, fenyő szalagból. Már megint megleptél, gratulálok. Én is készítettem lapokat teatasakból origami technikával a kollégáimnak. Persze ajándékok is készülnek még, de az nem publikus(egyenlőre). Jó öltögetést, és sok ajándékot a Mikulástól.üdv.

 2. M. I. Eszter:

  Silerika!

  A meglepetéseket én sem árulom el, Te se tedd. Azért légy szíves Karácsony után mutatsd meg a meglepetéseidet!
  A teatasakos origami érdekes lehet.

  M.I.Eszter

 3. Vajo Marianna:

  Kedves Eszter

  Nagyon örülök a levelednek melyben a szalaghimzésről írtál. Már láttam a szalaghimzésedet, nagyon tetszett én is megpróbálom, csak hozzáfogni nehéz. A karácsonyi csillagokat is elkészítettem a lányom kapja ajándékba, de képet is készítettem amit majd elküldök neked hogy elmondd a véleményed róla.

  Jó egészséget és jó öltögetést kívánok Marianna

 4. Molnár lászlóné:

  Kedves Eszter! Nagyon szép a karácsonyfa. Sajnos én még nem tudtam elkezdeni a szalaghimzést, sok karácsonyi diszt fűztem gyöngyből, karácsonyfát. De nagyon tetszik nekem a szalag himzés. A családot is ajándékozom gyöngy munkáimmal.Ibolya

 5. Monica:

  Gyonyoru a karacsonyfa! Es milyen jo otlet azokkal az aranyos kis csomagocskakkal!! Feltetlenul szeretnem megprobalni. (…csak bar talalnek egy modszert amivel a napot lehetne meghosszabitani…)
  Kellemes oltogetest kivanok, Monica.

 6. M. I. Eszter:

  Monica!

  Ezt a módszert én is keresem. :)
  Azért ha időd engedi, próbáld ki ezt a hímzést, tényleg gyorsan lehet vele haladni.

  M.I.Eszter

 7. juditz:

  Hellóka.Most találtam rá az oldaladra és igen örülök.Tudok hímezni amint bevásárolok a szalghimzéshez .megpróbálom.Egyetlen gondom van addig is hogy a kezdésnél hogy rögzitem a szálat.Gondolom nem csomót kötök de akkor hogy ?erre szeretnék választ kapni.Boldog karácsonyt kívánok Jutka

 8. M. I. Eszter:

  Szia Juditz,

  Örülök, hogy kedvet kaptál a szalaghíméshez. A szalag rögzítéséről a Kezdet és a vég című oldalon olvashatsz bővebben.
  Én is kívánok kellemes ünnepeket!

  M.I.Eszter

 9. Gizella:

  Kedves Eszter ! köszönöm asok szép kézimunka ötletet, kedvet kaptam a saját készitésü munkákhoz de bemutatni nem tudom, mégcsak most tanulgatom aszámittó gépet. én illatositó tartó tasakokat vartam . maradék függönyanyagra,szalaghizéssel,és szalaghimzéssel készitettemrátétet. amit egy barsony diszpárnára tüztem. remélem megtudom tanulni agép használatát és majd meg is mutathatom.én ilyen és hasonló saját készitésü .még nem árulhatom el. kedveskedek a családomnak. kivánokneked és családodnak Békés Boldog Karácsonyi ünnepeket

 10. Molnár lászloné:

  Kedves Eszter! Köszönöm a sok Ötletet . Kellemes Karácsonyi ünnepeket kivánok neked és családodnak. Boldog Új Évet is kivánok! Ibolya

 11. lliann:

  Kedves Eszter!
  Kellemes Családi körben eltöltött Karácsonyt, és Boldog Békés Új Esztendőt Kívánok neked és a “szalaghímzőknek” is.
  Üdv Jutka

 12. M. I. Eszter:

  Kedves Gizella! Örülök, hogy Te is rátaláltál erre a technikára. Leld sok örömödet benne. Biztosan mindenki örült a saját készítésű karácsonyi ajándékoknak.

  Kedves Ibolya és Jutka, Köszönöm a karácsonyi kívánságokat. Boldog Új Évet Kívánok én is mindenkinek!

  M.I.Eszter

 13. forrone czar erzsebet:

  Karácsonyra én is szalaghimzéssel készitett képeket, dobozokat adtam ajándékba a hozzátartozóimnak, aminek nagyon örültek, én pedig annak örültem, hogy örömet okozhattam. Készült rózsacsokor, fagyöngy, és karácsonyfa minta /másfajta mint a Tiéd/. Megmutatni sajnos nem tudom, mert az meghaladja a technikai képességeimet, hogy ide képet rakjak fel.

 14. M. I. Eszter:

  Kedves Erzsébet!

  Biztos vagyok abban, hogy örültek ezzel a technikával készült ajándékoknak a szeretteid.
  A képeket ha a kapcsolat@szalaghimzes.hu címre elküldöd, szívesen kiteszem a többi közé.

  M.I.Eszter

Üzenet: