Szalaghímzés.hu az ötlettől – a megvalósításig I.

A honlap első látogatói közül bizonyára sokan ismertek, akár személyesen, akár pedig egy másik weblap, az Eszterkezimunka.hu, vagy pedig a kézimunkás blogom kapcsán.

Ha viszont nem ismertél eddig, elmesélem Neked, hogy nyáron egy foltvarrós kiállítás kapcsán jelentkeztem egy szalaghímző tanfolyamra.  Ott elsajátítottam ennek a nagyszerű technikának az alapjait, s bár még közel sem tartom magam “szalaghímzés-professzornak”, azóta azért igyekeztem a tudásomat más forrásokból is bővíteni.

Sajnos a keresgéléseim során magyar nyelvű leírást nem igazán találtam, így a saját kísérletezéseimet lefotóztam és kicsit rendszerbe szedve megpróbálom továbbadni, hátha más is kedvet kap ehhez a technikához.  Valójában tényleg igaz a szalaghímzés.hu mottójának kikiáltott mondat, miszerint “Nincs elrontott minta, csak egy újabb variáció!”. – Innen az ötlet.

A megvalósításban – és a megvalósítás támogatásában – egyetlen és kedvenc férjem segített.   Rengeteget dolgoztunk azon, hogy mára ez a lap szép, tartalmas, és használható legyen.  A fotózással, szövegírással és a funkciók szerkesztésével elég sokat  pepecseltünk, de megérte.  Remélem sok hasznos információt találsz Te is az oldalakon.  Mindenesetre én már lassan ezzel álmodom.

A honlapon már szerepló öltésminták mellé újabb és újabb alapöltések kerülnek majd és a mintaötletek is frissül az új szalaghímzéseimmel.

Kérlek, ha bármilyen észrevételed van a lappal, vagy a munkákkal kapcsolatban, írd meg!

Kellemes időtöltést kívánok a nézelődéshez!

M.I.Eszter

9 hozzászólás

 1. nana56:

  Köszönjük ezt a meglepit! Már egy szalaghímzés okításon részt vettem, és nagyon izgatja a fantáziámat, most már biztosan nekikezdek én is.

 2. dalia:

  nagyon gazdag, gyönyörű oldal, gratulálok hozzá!

 3. Eszter:

  Köszönöm a gratulációkat.

  M.I.Eszter

 4. Krisztina:

  Kedves Eszter! Már van szalaghímzéses könyvem, egy oktatáson is részt vettem, de túl nehéznek éreztem hozzá az ujjaimat, bár mindig gyönyörködtem az alkotásokban. Ahogy a blogodat nézem, kedvet kaptam újra, lehet, hogy nekifogok. :) Köszönöm.

 5. Eszter:

  Krisztina!

  Próbálkozz lazább szövésű anyagon, azon könnyebben megy át a tű. És nagyobb tűvel, ert az előre nagyobb lukat készít a szalag árbújtatásához.

  M.I.Eszter

 6. povikati:

  Kedves Eszter!
  Fantasztikusak a képek, az ötleteket pedig mind kipróbálom, köszi hogy megmutattad a fortélyokat!!!!!

 7. kustrae:

  Sziasztok!Mindig megszenvedek a szalag befűzésével.Foszlik,nem fér át…Hogyan kell ezt jól cs

 8. kustrae:

  ….jól csinálni?

 9. M. I. Eszter:

  Szia Kustrae,

  A szalaghímzéshez nagy fokú hegyes tűt érdemes használni. A nagy és széles fokon könnyebben megy át a szalag. Ha nagyon foszlós, érdemes kicsit keresztbe vágni a szalagot, és úgy fűzni át.

  Ha a tű fokánál szélesebb a szalag, fűzz át a tű fokán egy fonalat, úgy, hogy hurok legyen belőle, és azzal húzd át a fonalat a tűn. (Mint egy tűbefűző)

  Remélem, segítettek a tanácsok.

  M.I.Eszter

Üzenet: